Goda grejer jag ätit på sistone #3

Det har varit lite si och så med veckomatsedeln på senaste tiden. Dels på grund av förkylning, dels har jag varit iväg en del samt jobbat sena kvällar. Så det har blivit spontanbeslut på kvällarna gällande vad som serveras (vilket jag starkt ogillar). Men också många smörgåsar (vilket jag gillar nästan lite för mycket).

Men det skulle vara fel att påstå att jag inte ätit en massa goda middagar och här är några av dem:

Vegansk carbonara med soltorkade tomater

godagrejerjagätit3_pasta

Jag såg det här receptet på pinterest och blev så besatt av det att jag var tvungen att laga det snarast. Och med all rätt, för det här är så himla gott, nog den godaste veganska ”carbonaran” jag ätit faktiskt. De soltorkade tomaterna får gosa till sig i en rökig marinad för att ersätta baconet i en vanlig carbonara. Jag hade ingen liquid smoke till hands så jag använde rökt paprikapulver och hot sauce med chipotlesmak. Du hittar receptet här. Jag serverade med min hemmagjorda parmesan och lite klassisk bladpersilja, alltid lika gott!

Röd currygryta med grönsaker (räcker till 2 pers + 1 portion rester)
Godagrejerjagätit34

Om du är sugen på något smakrikt som inte kräver alldeles för mycket eftertanke vid tillagningen, då passar den här grytan alldeles perfekt! Använd bara grönsaker du har hemma, exempelvis broccoli, paprika och morötter. Lyxa till det med cashewnötter.

Gör så här: Börja med att skiva och hacka alla grönsaker, så går det snabbare när du väl är igång. Öppna även en konservburk kokosmjölk. Sätt sedan igång riset och koka det enligt förpackningen. Värm upp lite rostad sesamolja i en stor stekpanna. Lägg i 1 hackad vitlök och cirka 1 tsk hackad färsk ingefära och låt det fräsa så att vitlöken får lite svag färg. Nu adderar du 1-2 msk röd currypasta och en skvätt kokosmjölk. Låt allt gosa till sig lite och sedan lägger du till grönsakerna och låter allt steka i 5-10 minuter. Om du som jag ångkokt broccolin så vänta med att tillsätta den. Häll nu på resten av kokosmjölken, broccolin och kanske skivad purjolök. Smaka av och tillsätt eventuellt mer currypasta eller salt. Låt det puttra i cirka 5 minuter. Sedan kan du ösa på med en handfull cashewnötter. Okej, ta några fler, det är ju så gott. Nu borde riset vara färdigt och grytan också. Servera och avnjut. Godagrejerjagätit35

Vegoburgare på sötpotatis och pumpa med avokadokräm

Godagrejerjagätit32
Detta var ju de färdiga burgarna som jag köpte på veganz efter att ha provsmakat i butiken. För att peppa till dem gjorde jag en krämig guacamole och hade såklart färska rödlöksringar till. Burgarna var goda men om jag ska vara helt ärlig så föredrar jag att göra egna veganska burgare, som dessa kimchipolentaburgare, eller vad sägs om dessa?

Har du ätit eller lagat något särskilt gott på sistone, eller har du någon paradrätt som du gärna lagar om och om igen? Kommentera gärna nedan!

Här hittar du del 1 och del 2, hoppas att något kan inspirera!

6 reaktioner till “Goda grejer jag ätit på sistone #3

 1. Finaste burgarbilden ever! Hur blev pommesen så gyllene ens? Röda currygrejen ser så smakrik ut också. Alltså jag är ganska säker på att jag aldrig tagit en fin matbild… Du får lära mig! Inte med min systemkamera dock, den börjar skrika om jag försöker fota på nära håll.

  Gilla

  1. Åh, tack vilken fin kommentar! Jag jobbar på att bli bättre på det där med matfotografering. Ja, du behöver ett objektiv som tillåter närbilder. Vi köper lyxpommes från frysdisken – tur att det inte äts så himla ofta här hemma. Annars, om du vill ha mer färg på pommesen så köp sötpotatispommes. Haha. ha.

   Gilla

 2. Åh vilken bra matinspiration! Vill genast göra den där veganska carbonaran! Kanske ska sätta den på menyn för veckan 😀

  Gilla

  1. Åh, tack! Ja, gör det, så himla gott och enkelt!

   Gillad av 1 person

 3. Mmmm alltså den där burgaren, den där burgaren! Jag orkar inte, ge mig, typ nyss! All maten såg supergod ut, blev verkligen hungrig nu ❤

  Gillad av 1 person

  1. Men det är ju frukostdags nu! 😀 tack för din kommentar. ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close