Världsvegandagen! Vad jag shoppade.

Idag är det Weltvegantag, World Vegan Day, det vill säga Världsvegandagen eller Internationella Vegandagen och vad passar då bättre än att visa vad jag köpt på Veganz, den helveganska supermarknaden?

VärldsvegandagenBatch23

Gråaste vädret.

Nära den (ö)kända stationen Warschauer Str. ligger alltså Veganz. Ovanför finns det en vegansk restaurang ”The Bowl” (väldigt god mat) och en vegansk skoaffär. På sistnämnda var jag inne för att testa de nya veganska Dr. Martens-kängorna men de var förstås slutsålda både i butik och online. Så jag gick ner på bottenplan och frossade i gratistester och spännande produkter.
VärldsvegandagenBatch21
VärldsvegandagenBatch22

Det är alltid så lockande att köpa en massa färdigprodukter, just för att det finns. Men jag försökte lägga band på mig själv och bara köpa sådant som jag verkligen behövde. Som choklad. Och snacks. Och småkakor.

Heh. Ja.

Låt oss fortsätta. Vad fanns det alltså?

VärldsvegandagenBatch27
VärldsvegandagenBatch211

Veganska småkakor. Dessa har jag redan köpt vid ett tidigare tillfälle. Inte nog med att de är supergoda, varje kex har dessutom ett urbant motiv. Så det är ju lite roligt. Tappa aldrig ditt inre barn och så vidare.

VärldsvegandagenBatch24

Tofutti – klassikern! Jag måste tänka på scenen i Transparent när de inför Yom Kippur ska köpa mat och Ali tvunget måste ha tofu schmear. Kollar ni på serien Transparent? I alla fall, jag har aldrig käkat tofutti tidigare så jag är väldigt spänd. Borde kanske svängt inom bagelbokcaféet och köpt med några bagels.

Världsvegandagen10

Banoffeechoklad. Alltså. Var ju tvungen att packa ner denna. Trots att den var dyr. Jag smakade en bit och mja… tror det är något jag måste vänja mig vid. Lite väl mycket kokossmak för min del.

Världsvegandagen7

Veganska croissanter. Ända sedan Lauren Toyota från Hot for Food (kolla in hennes youtubekanaler!) var i Italien och åt veganska croissanter varje dag så har jag lidit av någon slags mild avundsjuka. Så när jag såg dessa var det givet.

VärldsvegandagenBatch210

Veganska burgare på sötpotatis och pumpa. Dessa var också något som jag kunde testa direkt i butiken och fastställa att de ju är supergoda. Det blir alltså burgare den här veckan.

VärldsvegandagenBatch28
Jordnötsbågar och vegansk yoghurt! I Tyskland finns det inte jordnötsringar och ostbågar. Det finns jordnötsbågar. Visserligen är de som jag köper  i den vanliga affären också veganska, men jag tänker att dessa kanske är lite lite nyttigare? Det blir lätt lite väl mycket sojaprodukter i min mage, och sojayoghurt är inte ens särskilt gott. Men denna testade jag i butiken, det fanns både stracciatella och fruktsmaker, jag gick emot min inre godisfreak och köpte denna med Heidelbeere, alltså blåbär.
VärldsvegandagenBatch26

Veganska glasspraliner! Bara för att det är höst och snart vinter så försvinner inte suget efter glass. Dessa är salta och söta och väldigt, väldigt goda.

VärldsvegandagenBatch212

Så, det var allt! Eller, det är inte helt sant, jag köpte även några medjooldadlar, men de behöver jag väl inte visa upp? Fick några karamellkolor av tjejen i kassan men de försvann tyvärr på vägen. Jag har absolut ingen aning om vad som hände med dem. Ingen aning alls…

Vilka veganska färdigprodukter och ersättningsprodukter gillar du? Eller undviker du dem hellre? Vill du ha en uppdatering på någon av produkterna? Kommentera gärna nedan!

Obs! Det här inlägget är inte sponsrat.

***

Du kan även följa mig på bloglovin’ eller prenumerera via mail (se nedan).

2 reaktioner till “Världsvegandagen! Vad jag shoppade.

 1. Ja! Jag vill ha ett inlägg med burgarna!! Definitivt, de ser så färska och mumsiga och nyttiga OCH goda ut. Är verkligen ledsen över chokladet, och säg det inte till någon men har fortfarande inte hittat något veganskt choklad jag gillar, förutom freakin Marabous nya ekologiska mörka choklad, för de försöker inte använda massa konstiga ingredienser, de har bara uteslutit mjölk liksom. Inte för dyrt heller! Inte liksom MUMS heller men det tillfredstället chokladbehovet. De veganska småkakorna blev jag kär i av bara bilden, skulle du kunna ta med sådana nästa gång? Header-bilden för inlägget är jättefin! Älskar din matentusiasm, men synd på karamellkolorna, du hade nog tyckt om dem…

  Gilla

  1. Skriver upp småkakorna på packlistan – de är så himla goda! Hmm. jag borde kanske fotat hyllan med all choklad men kände mig lite som ett creep där jag gick omkring i basker och trenchcoat och fotade. Det finns en hel del goda sorter men det är lite lätt att råka ta hem en som smakar fruktansvärt. Det godaste i veganchokladväg tycker jag nästan är dadelchokladbollar. Ja verkligen synd på kolorna… O_o
   Tack för kommentaren! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close