I mitt badrum ska ingen behöva lida pin

Jag har alltid gillat smink och skönhetsprodukter och tänkte aldrig på att många ingredienser har animaliskt ursprung, alltså att de faktiskt utvinns ur djur. I vissa perioder har jag tänkt mer på det, i andra perioder har jag återigen förträngt det. Men de senaste åren har det verkligen burit mig emot att fortsätta köpa produkter som innehåller djurdelar. På något vis tycker jag att det är värre än att äta djur.

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är vegan, jag äter cirka 90% veganskt och jag bär fortfarande läderskor och sidenblusar och läderväskor (mest second hand). Det är väl ett dilemma, men att slänga saker som jag redan äger känns ju bara extra onödigt.

Men jag vill inte köpa nya grejer i animaliskt läder. Och inte heller vill jag köpa nya skönhetsprodukter som är testade på djur eller som ingår i en produktionskedja där djur far illa, torteras och dödas. Bara för att jag ska kleta något som luktar gott i mitt ansikte och se snyggare ut?
Veganskt_badrum3 Så det är en av grejerna jag verkligen gillar med Tyskland, det fantastiska utbudet av veganskt smink och veganska skönhetsprodukter. Inte bara är de tillgängliga i varenda ”drogeriemarkt”, de är dessutom ofta väldigt betalbara! Inga överprisade lyxprodukter med orent mjöl i påsen här inte! Här är några av produkterna jag använder för tillfället och som jag verkligen gillar. Veganskt_badrum5
Benecos nagellack. Ur miljösynvinkel så är nagellack verkligen inte bra alls, men vi har alla våra svagheter och nagellack är min. Alltså blev jag glad över att hitta det här märket, där nagellacken inte innehåller de värsta miljö- och hälsobovarna. Att det sedan bara kostar runt 30 spänn är bara en bonus. Alla produkter från det här märket är dock inte veganska.
Nagellackborttagningsmedel från Sante. Det här märket är lite lyxigare, alltså dyrare. Men de har väldigt bra produkter, de bästa veganska balsamen jag funnit kommer från det här märket.
Veganskt_badrum4 Maskara från Lavera. Lavera är ett sådant typiskt märke som alla känner till i Tyskland. Certifierad naturkosmetik med ekologiska ingredienser och de har varit motståndare till djurtester sedan märket lanserades 1987. Och den här maskaran är den bästa veganska maskara jag hittat – för tro mig, så lätt är det inte.
Veganskt_badrum7Ansiktsrengöring från Primavera. Jag som alltid haft väldigt känslig hy letar alltid efter den heliga Graalen när det kommer till ansiktsprodukter. Här tror jag faktiskt att jag kan ha hittat den. Lite dyrare än de klassiska ”drugstore-märkena”, men fortfarande inga rymdpriser. Foundation från Body Shop. Det gick ett stort jubel genom de veganska fb-grupperna jag är medlem i när det kom fram att de utökar sitt veganska utbud och denna foundation är ett riktigt fynd.
Veganskt_badrum2 Duschtvål och balsam. När det kommer till tvålar och sådant som spolas direkt ner i avloppen vill jag inte bara att det ska vara veganskt utan även fritt från skadliga kemikalier, parabener, mikroplast och silikoner som inte är vattenlösliga. Ni har väl hört talas om fettberget under London? Vegansk tandkräm från happybrush. Denna blev jag så himla glad när jag hittade – en svart tandkräm! Har så himla roligt varenda gång jag borstar tänderna nuförtiden. Dessutom innehåller den aktivt kol, vilket jag var väldigt sugen på att testa.Veganskt_badrum9
Vegansk cremedeodorant. Alltså det är nog något av det svåraste att hitta. Till och med svårare än en bra vegansk maskara. För några år sedan försökte jag mig på att göra en egen deodorant med katastrofala följder. Vi behöver inte gå in på detaljer. Detta märket ”Ponyhütchen”, finns i Berlin och de tillverkar alltså dessa själv och de luktar så himla gott! Det kan vara svårt att avvänja sig från aluminiumdeodoranter (aluminium finns i ungefär alla vanliga deodoranter, om du inte visste det redan), men jag kan verkligen rekommendera att ge det ett försök.

Vad som saknas i den här samlingen är ju parfym. Jag har veganska parfymer från Rituals men de har någon väldigt stark ”bismak” så sökandet går vidare.

Om du kan rekommendera bra veganska skönhetsprodukter samt vegansk parfym så kommentera gärna nedan!

 

2 reaktioner till “I mitt badrum ska ingen behöva lida pin

  1. åh! den veganska foundationen, hur är den? är på jakt efter en ny och har aldrig provat the body shops innan. täcker den bra? är den lätt att arbeta med? håller den länge? så många frågor!

    Gillad av 1 person

    1. Den är heltäckande, så att till och med jag med min glansiga hy får använda highlighter. Den är lätt att arbeta med, jag använder en beautyblender. Sitter nästan i åtta timmar på mig, men vet inte om det är min jobbiga hy som är problemet snarare än foundationen. Om du inte har torr hy så skulle jag rekommendera att testa den!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close