Goda grejer jag ätit på sistone

Jag gillar mat. Det är inget som kan förnekas. Att införa veckomatsedlar har inneburit många nya kulinariska upptäckter

Så, jag tänkte att vi ju kan titta på några goda grejer jag ätit senaste tiden?

Steamed buns med sake-infuserad daikon och shiitakesvamp

veganska steamed buns

Förvisso ser den här lille burgaren nästan ut som om den skulle kunna äta dig innan du ens hinner tänka på att ta en tugga.

Men så himla löjligt gott. Jag blandade lite olika recept, hämtade mesta inspirationen härifrån men gjorde bröden utefter ett recept från go’kväll som jag veganiserade. Och det funkade jättebra. Fast utan en hushållsmaskin med degkrokar var det ett jädrans knådande och bunsen blev inte ens släta i slutändan.

Till det hade jag snabbpicklade morötter, gurka och rättika.

Vegansk musselpasta

vegansk musselpasta

Snacka om romantisk pastarätt! Hittade receptet här och ändrade väl inte på något förutom att jag skippade kapris eftersom jag inte hade nån hemma. Laga till din älskling (dig själv eller nån annan) och servera med ett veganskt vin till exempel. Kanske lite smooth jazzmusik i bakgrunden?

Kiddush/Judiska tapas

kiddush

Besökte Markthalle Neun i Kreuzberg under den judiska matveckan i Berlin och festade på den här tallriken. Allt var gott. Till det blev det en liten men naggande god kaffe ur pappmugg och sedan en vegansk donut med rabarberfyllning. Du trodde väl inte att den överlevde tillräckligt länge för att fångas på bild?

Förresten, du har väl inte missat att du kan följa mig på Bloglovin’?

5 reaktioner till “Goda grejer jag ätit på sistone

 1. Mitt nästa mål är att kunna laga steamed buns. Det är ju så jäävla gott alltså!!

  Gilla

  1. Ja, alltså vill helst äta det varje dag! Jag kan ju lägga upp ett recept nästa gång jag gör det, för det är en ganska kul grej och nu har jag faktiskt lyckats med dem två gånger. Två av två! 🙂 tack för din kommentar!

   Gilla

   1. Jaa please do! Det låter verkligen svingott!

    Gillad av 1 person

 2. vasterdrottningen april 24, 2017 — 12:35 f m

  blev typ panikhungrig och vill pröva allt NU, fastän det är mitt i natten och jag har ungefär NOLL av dessa ingredienser hemma, haha! så fint att hitta hit förresten, känns som en helt perfekt blogg för en som mig som gärna äter gott och hållbart, men som allt för ofta saknar inspiration och har ett hat-kärlekförhållande till snabbnudlar </3

  förresten, vet ej om det är ok att typ kompis-matcha på bloggar såhär, men en av mina bästa vänner bor i Berlin (jaaa, kanske inte så coolt att typ matcha folk endast utifrån stad, hehe, men det skadar ju iofs inte heller) och eventuellt kanske en kaffe vore kul. eller en photoshoot. eller lite dans på en klubb . hon hänger iaf på anverjo.blogg.se eller @v_rotica på insta!

  Gilla

  1. Haha åh, vilken fin kommentar. Tack! Och förlåt för att jag gjorde dig hungrig mitt i natten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close