Att ta sig tid för att läsa

Jag älskar att läsa. I barndomen och i tonåren satt jag alltid som klistrad vid en bok, en tidning, ett mjölkpaket, ett kassettbandsfodral, ja vad som helst som hade en text. På den tiden hade jag tid. Men nuförtiden är det så sällan jag tar mig tid att läsa. Om jag är på semester kanske jag läser en bok och minns hur underbart det är att förlora sig i en annan värld, lära känna nya personer (för visst blir de levande för en?) och bara djupdyka ner i fiktionen. Men oftast blir det högst en ytlig tidskrift som jag bläddrar igenom en lördagseftermiddag mellan alla andra ärenden.

Samtidigt så tycker jag mig ha blivit så himla otålig. Om en bok inte griper tag i mig någonstans på de första fem sidorna så är det så himla trögt. Eller, om jag tvingas lägga boken ifrån mig ett par dagar så tar det sån tid innan jag kommer in i storyn igen.

För tillfället håller jag på att läsa en tjock tysk bok som egentligen är jättespännande och bra, men just nu är vi inne i en tråkig fas, protagonisten och jag. I övrigt är det här min aktuella lektyr:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Från vänster till höger:

Couch – en tysk livsstilstidskrift med fokus på inredning och sedan mode. Enkelt och ytligt och tack vare dess fokus på skandinavisk design, riktigt tilltalande.

Das Vegan Magazin – inköpt som reselektyr. Kände inte till den innan men snacka om magnetiskt omslag. Många intressanta och viktiga artiklar. Men inte ens den har jag läst ut.

Marxistische-leninistische Philosophie (skriven för ungdomar) – Den här hittade jag i en bortskänkeskartong på gatan och tänkte perfekt! Är ungefär på sida 3.

Lady Chatterleys älskare – den skandalomsusade romanen från 1927. Jag gillar den skarpt! Så skarpt att jag ”redan” är på sida 71.

Säg mig. Vad gör ni andra för att prioritera läsningen i era upptagna liv? Ge mig era bästa lästips!

6 reaktioner till “Att ta sig tid för att läsa

 1. Jag är ju verkligen inte rätt person för att svara på detta, MEN, istället för att spela eller kolla genom buzzfeed eller youtube i sängen, tänker jag: nu är klockan elva, jag är lite trött men inte sömnig så nu vore det perfekt att ligga i sängen och läsa boken i två timmar. Anledningen att jag väljer bort att läsa är för det är lättare att ha tända ljus och äta/dricka något gott till film eller spel. Boken fastnar jag helt i, och behöver mycket ljus till. Men efter 22-13 på en vardag är det kanske mysigast att bara slappna av i sängen med en bok! Samt bra sätt att undvika något onyttigt, för vem vill ha en smulig säng med chokladfläckar?

  Gilla

  1. Ja, det är så mycket enklare att inte läsa utan bara att slöa framför en skärm, fastän jag vet att en bok är mycket mysigare. Men om jag ska läsa på kvällen måste jag tända en lampa och det känns som ett sånt åtagande, haha. Tack för din kommentar ❤

   Gilla

 2. Jag läser massor på jobbet om dagarna, så känner inte för att sätta mig med ytterligare en text på kvällen. För mig har ljudböcker varit räddningen. Antingen i form av novellsamlingar eller böcker. Hey, det har till och med gjort det drägligt att diska, när boken leder mig till en annan värld ett tag!

  Gilla

  1. Det förstår jag. Alltså ljudböcker, vet inte varför men jag har så himla svårt för det. Om jag inte koncentrerar mig helt och fullt så hör jag inte ett ord. Samma med radio. Inte ett enda ord registreras. Men jag har några ljudböcker att försöka med på nån tågresa eller så. Tack för din kommentar! Kram!

   Gilla

   1. Tycker det bästa är att lyssna när man är i rörelse och ex promenerar på ett ställe utan trafik som tar uppmärksamhet. Lätt att somna eller börja kolla datorn när en är på tåget, tycker jag!

    Gillad av 1 person

 3. Jag känner igen mig så himla mycket här. Är precis likadan själv.
  Btw, tyska mattidningar är de bästa ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close