Mjukstarta med en lista och hur du gör Dalgona Coffee

En Lista och Dalgona Coffee Tutorial-Header

Det blev en liten paus här på bloggen. Men jag har saknat den, samtidigt som jag saknat lite motivation. Så för att komma igång lite mjukt igen lånar jag en lista från Flora som jag hittade på Elsas blogg.

Så kan också ni, kära läsare, få veta lite mer om mig. Jag tror att det kommer ge oss de bästa förutsättningarna för att fortsätta framåt på den här platsen.

Men det är inte allt! Jag gillar ju att testa nya mattrender och vilken trend är större just nu än Dalgona Coffee? Så i detta inlägg får du även en liten tutorial över hur en kan göra denna enkla kaffedelikatess.

Nu kör vi.

3 saker jag gör varje morgon:
Dricker kaffe, masserar ansiktet, äter frukost

3 saker jag ser fram emot:
Försommaren, att blommorna ska blomma på balkongen, att bada i sjöar och hav

3 saker jag alltid har i kylen:
Tahini, salladslök, srirachamajonnäs (den är vegansk)

Dalgona Coffee Ingredients
För skummet i en Dalgona Coffee behöver du bara tre ingredienser: Instantkaffe, socker och varmt vatten. Använd lika delar av varje ingrediens. För en person använde jag en matsked av varje. Sen behöver du såklart någon typ av mjölk för att skapa själva drycken. Jag valde en ärtbaserad växtmjölk.

3 saker jag blir lugn av:
att känna solen mot ansiktet, att lyssna på vågskalp när jag är på stranden, att göra solhälsningen

3 saker man kan lyssna på:
Chet Baker sings, fågelkvitter, sina vänner

3 saker som är goda ihop:
Olivolja & vitlök, lönnsirap & tahini, avokado & koriander

dalgona-coffee-tutorial4
Använd en elvip (om du inte vill bli trött i armarna) och vispa och vispa och vispa socker, kaffe och varmt vatten tills färgen blivit härligt karamellig och du har ett fast skum som inte trillar ur behållaren du använt. Obs! Detta skum smakar ganska skarpt!

3 saker man kan titta på:
Trädgårdstider, Unbelievable, Derry Girls

3 saker jag vill ha (materiella):
Symaskin, en ny gitarr med pickup, ett elektroniskt piano

Dalgona Coffee done
Hämta ett glas som du tycker om och lägg i några isbitar (jag hade fyra i detta glas) och fyll på med mjölkdrycken du valt. Använd en sked för att lägga kaffeskummet ovanpå mjölken. Rör runt för att blanda skum med mjölk och drick kanske med ett återanvändbart sugrör eller något annat miljövänligt. Eller skippa sugröret. Du gör som du vill.
Dalgona Coffee Swirl 2
Surpla och njut!

3 saker som gör mig glad i vardagen:
Träffa vänner (på den tiden när det fortfarande var tillåtet), gå på konsert/se livemusik, laga och äta god mat

3 saker man kan göra när man har tråkigt:
Läsa en bok, stryka kläder som behöver strykas (ditt framtida jag kommer att tacka dig), planera något roligt för framtiden (aka dagdrömma)

Har du testat Dalgona Coffee? Eller har du lust att svara på den här listan? Oavsett vad, lämna gärna en kommentar!

2 reaktioner till “Mjukstarta med en lista och hur du gör Dalgona Coffee

  1. hmmmm, alltså… det är nästan så du kanske borde bo i ett land med litt mer soltimmar, är slutsatsen jag kan dra från den här listan!
    och dalgona kaffe verkar som en alldeles tokig idé men ditt ser gott ut!

    Gilla

    1. Ja, fler soltimmar och en kust kanske inte hade varit helt fel. Kaffet blev supergott även om jag också var skeptisk först.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close