Veganska burgare på Swing Kitchen

För ett par månader sedan såg jag reklam för ett nytt burgarställe runt hörnet från där jag jobbar. Ett helveganskt burgarställe. Som heter Swing Kitchen. Jag som gillar veganmat, swingmusik och dansar Lindy Hop var ju förstås såld redan från början!

SwingKitchen8SwingKitchen7

Tillsammans med en vän och kollega planerade vi in en dag så snart vi kunde och beställde deras gigantiska burgare, pommes, sötpotatisgallerpommes, dryck och dipsås. För sent insåg vi att portionerna var alldeles för väl tilltagna. Alltså var vi bättre förberedda på vårt andra besök och beställde deras mindre burgare ”Edgy Burger”.

SwingKitchen12SwingKitchen6

Lite kontraintuitivt serveras allt i engångsbägare och behållare, men allt ska vara hållbart och co2-neutralt. Det är alltså ingen plast som de använder? Det är ju bra.

SwingKitchen5 SwingKitchen4
SwingKitchen2

Vad gäller maträtterna så har de en lagom lång meny, men det räcker gott och väl. De serverar burgare med sojakött eller vegansk schnitzel. Om vi nu får kalla det kött och schnitzel… (Paus för att kunna himla med ögonen…) Vanliga pommes eller ”sötpotatisgaller”, eller vad det nu kan tänkas kallas kan väljas till. Till allt detta goda beställde jag en Cherry Cola. Är jag den enda som beställer det fastän jag tycker det är gott men lite, lite äckligt?

SwingKitchen1
Här sitter jag och njuter av en god burgare.

De serverar också godsaker och bakelser som såg lockande ut, men vi var alldeles för mätta. Tyvärr. Kanske nästa gång.

SwingKitchen15

Så om du befinner dig i Berlin-Mitte, till exempel nära Hackescher Markt och är sugen på något veganskt och maffigt, ta dig till Swing Kitchen.

Vad: Burgarhak
Var: Rosenthaler Str. 63-64, 10119 Berlin
Kostar? Ja, det är inte superbilligt men så har ju också matpriserna stigit i takt med allt annat. Hashtag livet är dyrt. Räkna med runt 11-12 euro per person.

2 reaktioner till “Veganska burgare på Swing Kitchen

 1. Mums, mums, mums!
  Jag är sugen på friterat idag men det har blivit mycket pommes på sistone… Svårt att motstå med sötpotatis ju! Riktigt najs med veganskt burgarställe.
  Och vad fint ljus det är på bilderna! Ser ut som du är med i en film.

  Gilla

  1. Sötpotatis kan väl aldrig vara fel? Typ bakad i ugn och serverad med andra grönsaker och tahinisås? Mums! Tack, livet känns som en film ibland.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close