Så var mitt 2018

Kära läsare,

det var ett tag sedan jag bloggade. Kanske berodde det på vintern, kanske på alla projekt som tog upp min tid. För att ge mig själv en mjukstart tänkte jag börja det här bloggåret med något enkelt: en lista. Och samtidigt ge er läsare en liten inblick i vem det är som ligger bakom den här bloggen. Jag minns inte var jag först såg den här listan, men jag har definitivt sett den hos ett flertal bloggare sedan några år tillbaks.

Som tur är började jag med bullet journalling under 2018 och blev bättre på att skriva ner vad jag gjorde, kände, köpte, såg.

Här följer en inblick i mitt 2018, året som var.

Gjorde du något du aldrig gjort förut?

Ja, en hel del faktiskt, bland annat:

 • deltog i ett lopp, en halvmara (fast jag sprang bara kortaste distansen: 5 km)
 • började på en kvällskurs
 • sade upp mig från en fast anställning

Något du saknat?

Ja, jag önskar att jag tagit mig mer tid för mina vänner. Jag saknade också resor till europeiska städer, men vi vet ju hur det är med flygandet!

Största framgången

Jag fick ett fantastiskt jobb! Jag uppträdde på en väns bröllop och stod därmed på scen för första gången på några år.

Något oväntat som hänt

Ingen jättestor grej kanske, men jag fick chansen att gå på en gala och där såg jag både Angela Merkel och Drottning Rania av Jordanien på bara några meters avstånd. Drottningen var omgiven av livvakter och jag vågade inte ens smyga fram mobilen för att fota henne för jag kände på mig att de skulle tackla mig på en nanosekund.

Bästa köpet

Jag köpte en ryggsäck som enkelt går att montera på pakethållaren, är vegansk och lokalt tillverkard. Mixerbordet som jag hittade på loppis för 200 spänn var också ett riktigt fynd, samt korgväskan som uppfyllde alla mina väskdrömmar. Och den uppblåsbara Badenhörningen.
P8125440-enhoerning

Något som gjorde dig riktigt glad

När balkongen blommade för fullt och vi skördare bönor, örter och jordgubbar. Jag blev glad av alla bin, fjärilar och till och med syrsor som fann mat och dryck på min lilla balkong.
P6294878-syrsa
P5174837-klematis

Något som gjorde dig ledsen

Folk som gick bort.

Årets låtar

Med risk för att låta självgod: de jag skrev själv. Annars lyssnade jag en hel del på Silvana Imams Vikken Då.

Bästa serien

Var det 2018 som jag såg ”The Terror”? Den var i alla fall himla bra. Annars var ”Gran Hotel” den mest underhållande.

Bästa filmen

Blackkklansman. Även om den inte klarar Bechdeltestet, eller bara mycket tveksamt.

Bästa boken

Middlesex av Jeffrey Eugenides – det är nog en av de bästa böckerna jag någonsin läst, faktiskt! Läste den svenska översättningen. Boken köptes på en av mina favoritloppisar för blott 10 spänn.
P2206067-middlesex

Bästa matupplevelsen

Saffransinkokta vinpäron med kardemumma och vegansk yoghurt. Så fantastiskt gott och oväntat!

Gifte sig någon

Ja, två fina personer och deras bröllop var som en dröm, alltså det var som om min pinterestboard kommit till liv. Det var underbart att se hur många vänner och familjemedlemmar som samlades för att fira deras kärlek och jag var glad att kunna bidra på ett hörn.

Något att sträva efter 2019?

Att konsumera mindre, vara mer närvarande i nuet, och att träna mer! Gå på fler konserter!

2 reaktioner till “Så var mitt 2018

 1. hade glömt att du sprang! det var ju bra kämpat. hade också turen att glömma bort att ni tog med en uppblåsbar enhörning till stranden varje dag! jag gillar din nya bloggdesign, längtar efter fler matinlägg i år, många goda recept borde du ha på lager nu. nu lät jag lite som yoda.

  Gilla

  1. Tack! Ja, det var väldigt bra med enhörningen, jag längtar efter att bara flyta omkring på vattnet och chilla hela sommaren lång. Jag får se till att skriva ner recepten på det jag lagar och fotografera med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close