Några bilder från julledigheten

Ja, nu var vi tillbaks i vardagen igen. Jag hade ledigt i två veckor och njöt av långsamma dagar ute på landet, promenader i regn och blåst vid havet, umgänge med släkt och vänner.  Och kattmys en masse. Jag skojar inte, det var kattmys för hela slanten. Nu när jag tänker efter borde jag kanske fotograferat de små fluffbollarna. Faktum är att kameran inte åkte fram så mycket. Som det kanske ska vara när en är ledig. (Däremot åkte mobilkameran fram lite oftare, så kolla in mitt instagramkonto för fler bilder.)

Julledigheten
Hittade en badhytt i Skanör som nästan matchade min mössa.

Jag hade uttalat en önskan att inte få så många julklappar (men, oj hur priviligerad går det ens att vara) och blev positivt överraskad att de julkappar som återfann sig under julgranen var sådant som jag önskat och behövde och att antalet julklappar överlag hölls nere. Den där övermättnaden som annars brukar inträda när berg av julklappar öppnats och kvar ligger bara massor av mindre miljövänliga presentpapper och presentband, den var inte så tung som tidigare år.

Däremot uppnådde jag en alldeles lagom mättnadskänsla efter vårt veganska julbord (vanliga köttgrejer fick de köttätande deltagarna ansvara för) som innehöll bland annat en fantastisk vegansk rotfruktslasagne med svamptäcke som min syster gjort, rostad brysselkål med rivet apelsinskal, vegansk julskinka från Quorn samt krämig, vegansk skärgårdssill från det här receptet. Jag gjorde även veganska lussebullar, både saftiga och fluffiga och minst lika goda som ”vanliga”.

Veganska lussebullar och glögg
Fördelen med att fira jul i Skåne är att det inte blir kallare än att det går bra att sitta i uterummet.

nyårsinlägg20177 nyårsinlägg20173

Jag spenderade även lite tid med min mormor och följde med på hennes morgonrunda och matade ankor i gryningen samt köpte fantastiska frallor. Smålänningarna de kan.

nyårsinlägg20172

Allt som allt hade jag en avkopplande tid och återvände till Berlin med ny energi att ta mig an det nya året. Inklusive inspiration och idéer för den här bloggen. Hoppas att även du känner tillförsikt inför 2018 kära läsare.

2 reaktioner till “Några bilder från julledigheten

  1. JAAA julbilder! Finaste dukningen ever på julafton. Önskar jag hade en rotfruktsgratäng bredvid mig just nu. Ändå kul att vi sa till mormor att det inte är bra att mata ankor med bröd.

    Gilla

    1. Haha, mormor nämnde inget om att ni sagt det till henne! Det gick nog åt en halv påse rostbröd 😮 ja, det blev himla bra där på julafton, min initiala skepsis till trots!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close