Nyårslöften och tankar om bloggen

Hej kära läsare, jag tänkte hoppa in här och säga hej till er en sista gång under 2017.

Tack till er som har läst, och till er som kommenterat – det gör mig så glad! Jag vet att jag inte bloggat så regelbundet under året, kanske har det också varit svårt att följa eftersom jag skrivit om olika grejer. En gång under året fick jag frågan av en väldigt driven bloggare ”vad vill du uppnå med din blogg?” Det kanske du också undrar, du som läser? Faktum är att jag inte startade den här bloggen för att skapa en plattform, tjäna på annonsintäkter, eller för att bli självständig på den. Nej, jag startade den här bloggen bara för att jag saknade att skriva på svenska. Utöver det ville jag gärna dela med mig av veganska och vegetariska recept och tipsa om olika bra ställen i Berlin. Du som läser och kanske har följt med ett tag under det här första året, har du något önskemål på vad du skulle vilja se mer av?

Jag tänker att jag vill recensera fler matställen och tipsa om saker att se och göra i Berlin. Och så vill jag skriva mer om hållbarhet och hur en kan ändra på små grejer i vardagen för att leva mer miljövänligt.

Vilket leder oss till temat nyårslöften. Har du några nyårslöften eller mål och planer inför 2018? Kommentera gärna nedan. Här är i alla fall mina:

* Jag vill konsumera mindre. Det gick bra i början av året, jag sade upp alla prenumerationer på nyhetsbrev från olika affärer och märken, slutade kolla på youtubare som predikar materialism och konsumerar som om det inte finns någon morgondag. Men under årets gång så blev det ändå lite nya inköp som kanske inte var absolut nödvändiga. Under 2018 vill jag bara göra nya inköp som jag verkligen tänkt på, hur de ska passa in i resten av mitt liv, min garderob osv.

* Minska på antalet flyg- och bilresor. Nu flyger jag verkligen inte ofta, det är mest om det är i jobbet. Jag ska cykla mer, även om det är en regnig kväll och jag ska tvärs över staden.

* Att inte glömma mina långsiktiga mål. Tidigare perioder i mitt liv skrev jag upp en femårsplan för vad jag ville uppnå. Det fungerade ganska bra. Ibland känns det som att vardagen och småsakerna tar över mina tankar, så jag glömmer prioritera det som ligger lite längre bort i framtiden.

* Minska användningen av plast i min vardag. Jag blir så frustrerad av vår ”gelber Sack” som blir full så snabbt. Vad är ”gelber Sack” kanske du undrar, om du inte bor i Tyskland? Det är det sopsorteringskärl som tar alla förpackningar: plast och metall (konserver). Den blir full så snabbt. Alla pålägg är ju inplastade! Till och med grönsaker som köps i mataffären!

* Äta ännu nyttigare och att laga mat efter säsong. Med nyttigt menar jag inte ”avstå från kolhydrater”. Nej, det kommer jag verkligen inte göra. Men ösa på med en massa hälsosamma vitaminer från färska, lokala grönsaker, det vill jag göra.

* Därför vill jag även utnyttja vår lilla balkong till max. Vi har ju vår örtkorg som hållit sig bra. Och tidigare år har vi skördat morötter, rädisor, salladslök och sallat. Men det här året vill jag göra det ännu bättre.

* Bilda mig. Genom att läsa mer, vara bättre informerad. Kanske även gå en kvällskurs, men mer detaljer om detta känner jag inte att jag vågar skriva ut här. Inte än.

* Vårda mina vänskaper. Jag har varit så dålig på detta att jag skäms. Håller lite kontakt över internet och tror att det räknas. Nej, det duger inte.

* Tänka mindre på mig själv och göra mer för andra. Okej, detta kanske känns som om det går emot de andra nyårslöftena som är ”jag vill, jag ska, jag måste”. Just därför är det så viktigt. Jag ser så många som mår dåligt och vill ta mer tid till sig själv. Säkerligen finns det många som helt glömmer sig själv och som behöver det. Men jag behöver verkligen inte tänka mer på mig själv. Jag tror att genom att tänka mindre på mig själv kommer jag att må bättre, komma ut ur mitt eget huvud (förlåt för hemsk anglicism). Förstår du hur jag menar?

* Fortsätta på dansen. I november började jag dansa igen, efter tolv års uppehåll! Det blev knappast någon mjukstart då jag testade på en kurs och det visade sig att jag hoppade rakt in i förberedelserna inför Swingdansskolans juluppvisning! Hela två veckor hade jag på mig att inte bara lära mig tre minuters koreografi utan också öva in alla basstegen i Charleston som jag såklart inte kände till. Det var tufft men lika bra det. Efter alla hårda bud i punkterna ovanför behövs ju lite skoj också.

På tal om skoj, så önskar jag att du får skoj ikväll och önskar ett gott nytt år!

 

2 reaktioner till “Nyårslöften och tankar om bloggen

  1. förstår inte redigt hur du ska må bättre av att tänka mindre på dig själv… men jag är taggad på mer recept!!! det vill jag verkligen se, med fina detaljbilder. ska också skriva nyårslöften och må dåligt, för kommer säkert inkludera mindre marabou :/ det är bra att du lovar att konsumera mindre igen, men sånt är svårt att hålla mot hösten när allt blir lite deppigare. på sommaren känns det som allt är möjligt och inget behövs men på hösten vill jag ha varm, onyttig mat och fönstershoppa online….

    jag ska ha en JÄTTESKOJ kväll med mer magkramp inc! och goaste förrätten och whiskysåsen ever!

    Gilla

    1. Jag försökte förklara hur det ska leda till att må bättre, men det kanske inte framgick så väl. Alltså, jag tror att om en tänker på sig själv hela tiden och ens eget mående leder det till att ta mer tid för sig själv och koppla ifrån vilket leder till mer tid att tänka ÄNNU MER på sig själv. Och vad ska det leda till i slutändan? Det är ju som ett recept för att må sämre. Men om en istället tänker på vad en kan göra för andra, engagerar sig, sätter sig in i nya teman och gör konstruktiva saker som hjälper andra än sig själv, då tror jag att det ger så mycket tillbaka att det blir som en medicin. Hoppas det blev lite tydligare nu. Det är bra med varm mat på hösten, men marabou är inte varmt… Det gäller att hålla koll på vad som hjälper en för stunden och vad som hjälper långsiktigt. Vissa saker känns bra just då, men leder kanske till en sämre utgångspunkt när det kommer till det en egentligen ville uppnå. Det är viktigt med balans.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close