Utflyktstips: Königliche Gartenakademie

Är det fler än jag som knappt kan vänta på att våren ska anlända? Nu har vi haft snart två veckor med vintersol, pastelliga soluppgångar och till och med fågelkvitter. Då växer min längtan efter knoppande träd, vårblommor som skjuter upp ur jorden, att kunna sitta och ta sitt eftermiddagskaffe i solen, måhända med en halsduk men likväl utomhus.

För precis en vecka sedan var det just en sådan solig och kall vinterdag när det verkligen går att känna att det kommer en till sommar, det kommer en till vår. Så vi smygstartade vårfirandet med en utflykt till Königliche Gartenakademie (kungliga trädgårdsakademin) för en eftermiddagsfika i deras fina café. För om en sitter i sin lilla stadslägenhet och/eller spenderar dagarna på ett kontor, då är det inte lika lätt att märka hur naturen jobbar, hur snabbt det faktiskt förändras. Men om du lägger märke till naturen så kan du se de små skillnaderna från vecka till vecka. Hur snödroppar och krokus sätter fart. Hur antalet kvittrande fågelarter sakta ökar.

Königliche Gartenakademie Berlin I alla fall, den soliga söndagen vi åkte till Königliche Gartenakademie och caféet var det fortfarande väldigt kallt och brunt utomhus. Bara grenar och torra gräs. Men inomhus kunde vi njuta av och köpa små vårblommor i söta krukor. De hade förstås också ett stort urval av fröer. När vi strosade och o:ade och ah:ade över alla färgklickar såg vi dessutom plötsligt en liten katt! Königliche Gartenakademie BerlinKönigliche Gartenakademie BerlinKönigliche Gartenakademie BerlinKönigliche Gartenakademie BerlinKönigliche Gartenakademie Berlin
Königliche Gartenakademie Berlin
Det började klia i mina fingrar efter att få plantera och fixa till vår lilla balkong igen. Men mest av allt började det kurra i magen så vi trängdes med de andra pensionärerna tills vi kom fram till det stora orangeriet där jag till min stora lycka såg att den snyggaste tårtan i vitrinskåpet var vegansk!
Königliche Gartenakademie Berlin
Königliche Gartenakademie BerlinKönigliche Gartenakademie Berlin
Königliche Gartenakademie Berlin

Königliche Gartenakademie ligger i stadsdelen Dahlem, alldeles intill Botanischer Garten, en botanisk trädgård som förtjänar ett alldeles eget inlägg från högsäsongen. KG drivs av en trädgårdsmästare och landskapsarkitekt med en imponerande bakgrund som studerat och varit verksam i trädgårdarnas högborg: England. De håller även i trädgårdskurser och workshops men de blir snabbt fullbokade såg jag. I caféet serveras från mars månad även afternoon tea med scones! Jag tror nog allt att det får bli några fler besök här.

Königliche Gartenakademie och das Café in der Gartenakademie

Var? Altensteinstraße 15a – 14195 Berlin
Hur tar jag mig dit? De närmaste hållplatserna är S-Bahnstationen ”Botanischer Garten”, bushållplatserna Arnimallee, Königin Luise-Platz/Botanischer Garten eller Limonenstrasse.
Vad kostar det? Gratis inträde till königliche Gartenakademie. Fröer och blommor är inte särskilt dyrt. Vi köpte några alliumlökar för 1,5 euro/styck samt en liten kruka med krokus för 3 euro. Caféet däremot är lite dyrare. Men fortfarande absolut betalbart. Och de har väldigt gott te. 

Kolla in deras hemsida för mer info.

Obs! Det här inlägget är INTE sponsrat på något vis.

En reaktion till “Utflyktstips: Königliche Gartenakademie

  1. oj herrejeflar vilken tårta! tisetatten var jättesöt också! gillar statyerna utomhus.
    MEN nu kommer vi till kruxet! det här med att vara ute lite också och se den nya årstiden komma smygandes… är bäst på hösten.
    och så är det med det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close