Den regniga dagen då vi åkte till Båstad och Bäckdalens Handelsträdgård & Café

In i det sista vägrade jag att erkänna att sommaren var över. Jag var lite som Ryan Gosling i The Notebook:

(bildkälla: E! Online).

Och det kanske inte är så konstigt, efter den sommaren vi hade. Kallaste på länge. Och som det regnade! Mitt regnigaste sommarminne är från utflykten till Båstad…

Norrvikens trädgårdar är det säkert många av er som hört talas om, men jag hade aldrig varit där. Så vi bestämde oss för att köra dit, hoppades på att regnet skulle lätta. Men när vi satt i bilen och såg regnet strömma och folkmassorna strömma till Hantverksmässan på Norrvikens trädgårdar denna dag bestämde vi oss för att först åka och äta någonstans. Med hjälp av en turistkarta som vi plockat upp på vägen bestämde vi oss för ett besök på Bäckdalens Handelsträdgård & Café.

P7292875

Bland slingrande landsvägar och skrymmande träd låg den här pärlan gömd. Föga anade jag att vi skulle snubbla över ett ställe som till och med finns i White Guide! Och den utmärkelsen kan jag verkligen förstå, för vi kom in i en mysig lokal och såg på direkten att här finns det god mat!

P7292863
P7292862 P7292883
P7292885 P7292886

De hade veganska sallader på menyn men jag var sugen på en smörgås så de fixade en vegansk smörgås till mig och tjejen som jobbade där kom stolt fram och berättade att alla deras matbröd är veganska (eller de flesta, jag minns inte exakt vad hon sade) så jag kunde med gott samvete njuta av den fantastiska avokadomackan till höger på bilden.
P7292869 95 riksdaler kändes lite väl dyrt för en smörgås (särskilt för oss som lever på en berlinlön) men med tanke på att nästan alla råvaror är ekologiska och närodlade och portionerna mättande så kunde inte ens jag klaga. Men smörgåsen var inte så mäktig att jag inte lyckades få ner en kardemummabulle också. Tyvärr ej vegansk. Vad kan jag säga, jag har aldrig sett en kardemummabulle som jag inte ville äta… Det blir till att baka en rejäl sats veganska kardemummabullar nu inför hösten.

P7292867

P7292871

Minen till trots var jag här väldigt nöjd och glad och mätt. Väldigt mätt.P7292879

Sen måste jag bara visa den fina spegeln som fanns i badrummet!

P7292865

Efteråt inspekterade vi handelsträdgården och slog till på lite portlak, vilken nuförtiden står och frodas på min lilla balkong.

P7292895

P7292904
Jag fann det väldigt svårt att inte köpa hem alla blommor jag såg. Särskilt mårbackapelargonerna.

Sedan åkte vi till Norrvikens trädgårdar men det tar vi en annan dag!

5 reaktioner till “Den regniga dagen då vi åkte till Båstad och Bäckdalens Handelsträdgård & Café

 1. Så mysigt! Blev sugen på kanelbullar nu, hehe.

  Gillad av 1 person

  1. Jag hoppas att du äter en den här helgen då 😉 tack för din kommentar!

   Gillad av 1 person

   1. Haha ja, jag vandrade ner till Coop och köpte en nästan direkt efter att ha skrivit kommentaren. Och åt upp den så fort jag kom hem 😇 Fast godast är ändå hembakat, så om jag hinner bakar jag nog några bullar snart 😊

    Gillad av 1 person

 2. men alltså shit vad sjukt men det tog ett tag innan poletten trillade ner, men visst gick vi på IB tillsammans!? För övrigt älskar jag sådana här utflykttips! Skriver alltid upp dem i min telefon så att vi alltid har ett skoj mål att åka till.

  Gilla

  1. *slow clap* haha, ja men det stämmer! Jag blir bara glad om jag kan inspirera till en utflykt 🙂 tack för din kommentar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close