Utflyktstips: Botanischer Volkspark Pankow

Även om det var ett tag sedan mitt senaste Irlandsinlägg (och ännu längre sedan jag faktiskt var där) så tänker jag ganska ofta tillbaks på den gröna ön, även om det bara var en kort vistelse.  Så när jag fick reda på att det i Pankow skulle finnas ett café i det gröna som serverade tea & scones gjorda av en äkta irländare tog det inte många dagar innan vi åkte dit. Caféet, som heter Café Mint, ligger dessutom inuti växthuset i Botanischer Volkspark Blankenfelde-Pankow, så för en park- och växtälskare som er kära bloggare här, var det ju rena rama julklappsutdelningen!

Sagt och gjort, vi kollade upp vägen dit och en väldigt varm sommardag (vi snackar kläder som klistrar sig på huden, vattensynvillor på asfalt, snabba steg till nästa skuggiga plats) tog vi oss alltså dit.

Den botaniska folkparken är en ganska häftig grej. Vanligtvis finns det ju botaniska trädgårdar som är välskötta och som kostar ett par slantar i inträde. Denna park anlades dock redan 1909 som en skolträdgård och användes som grönsaksträdgård under första och andra världskrigen. Du kan läsa mer om parken (på engelska) här.
Nuförtiden är den öppen för allmänheten och inträdet kostar blott 1 euro som betalas i en liten automat.

P6112262

P6112405

Vi gick såklart raka vägen till caféet där det vankades te och scones. Jag såg även en vegansk chokladkaka som såg riktigt god och mäktig ut och som jag tänkte beställa efter sconesen. Det var fasansfullt varmt inne på caféet, vilket inte är så konstigt eftersom det är ett stort växthus.

P6112265

Så vi tog vår fika och gick ut och satte oss i halvskuggan.

P6112268

När vi slukat de fantastiska sconesen (ej veganskt) och helt glömt bort drömmen om den veganska chokladkakan var det dags att bege sig på upptäcktsfärd i den härliga parken.

P6112305

Under den stekande hettan tittade vi på blommor och njöt av lugnet. Folk satt längs med rabatterna och vid vägkanten och målade, skrev, diktade och tänkte.

P6112292

Det fanns bland annat ett arboretum, alléer som kantades av fruktträd och överlag många utrotningshotade växter.

P6112315

P6112343 P6112359

P6112304

Och bin.

P6112296 P6112284

Vi strosade långsamt genom de olika delarna av parken, tittade på träd, blommor, vatten, fåglar och skulpturer och våra själar insöp lugnet som naturen bjöd oss.

Så passa på nu om du är Berlin under sensommaren att uppleva denna lilla oas i den lite bortglömda stadsdelen Pankow.

Hitta dit:

Café Mint
Botanischer Volkspark Blankenfelde
Blankenfelder Chaussee 5
13158 Berlin
Deutschland

***

Om du gillar det här inlägget så kanske du också vill passa på att följa mig på Bloglovin’? Så slipper du missa nästa!

2 reaktioner till “Utflyktstips: Botanischer Volkspark Pankow

  1. What a pwetty, pwetty girl. Och jag vill alltid ha scones så fort jag ser scones eller någon nämner scones eller jag råkar tänka på scones.

    Gilla

    1. Så… ganska ofta med andra ord? Jag undrar vilket som är det bästa receptet på veganska scones, kanske dags att börja testa sig fram själv? Tack för din kommentar! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close