De enklaste pannkakorna (veganska)

Jakten på de perfekt fluffiga pannkakorna tar slut här. Okej, de kanske inte är fluffiga så mycket som de är kompakta och mättande, men de är så väldans goda och enkla att göra. Givetvis veganska.

Jag hittade receptet någon dag när jag ville leta upp ett recept som inte innehöll ägg, men inte heller så många andra ingredienser heller*, så hittade jag en video där en tjej gjorde dessa mer eller mindre. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad titeln eller hennes användarnamn var.

De är enkla att göra för de innehåller bara tre (3. TRE.) ingredienser, plus lite smaksättande kryddor för den som vill det. Jag vill det.

Image 2016-07-03 at 23.02 (1)

Och de är enkla att göra för att du kan göra dem i en mixer som du sedan använder för att hälla upp smeten i stekpannan. Den tillagade produkten smakar inte jättestarkt av banan, men om du inte alls gillar banansmak skulle jag kanske inte rekommendera just det här receptet (testa kanske crepes med äpplejuice i smeten då?).

ENKLA VEGANSKA BANANPANNKAKOR

För två personer behövs:
2 normalstora bananer, ganska bruna
1-1,5 dl mandelmjölk (jag använder den osötade från Alpro)
2,5 dl grova havregryn (använd glutenfria för ett glutenfritt recept)
Plus lite kokosolja att steka i

Smaksätt med:
1 krm vaniljpulver (från malen vanilj, inte vanillinsocker eller nåt sånt trams)
1-2 krm kanel

Gör såhär:


Släng ner alla ingredienserna i en stående mixer (blender), kör igång tills allt blivit en trögflytande smet. Om du, som jag, lyckades med konstycket att ha mandelmjölken i botten och allt annat blockerat av bananerna lite högre upp så att bara mandelmjölken virvlar runt, då är det okej att stoppa mixandet och trycka ner allting lite med hjälp av en slev eller liknande. På med locket igen och kör tills du har din fina smet. Den ska vara trögflytande, gröt- eller krämliknande, ett slags mellanting mellan smet och deg nästan.

Sätt igång en stekpanna på medium till hög värme och häll i lite kokosolja (eller, om det inte är högsommar, gröp ur en rejäl matsked och lägg ner i stekpannan). När det blivit varmt häller du i några klickar (försiktigt, de brer ut sig snabbt) och gräddar på ena sidan tills nästan allt på ovansidan blivit fast. Du ska kunna vända dem med en stekspade utan större problem.

Sedan steker (förlåt, gräddar) du dem på andra sidan också, håll koll på plattans värme, du vill varken bränna genom att ha för hög värme, eller stå och vänta på dem i en evighet för att värmen varit för låg. För mig funkar det bäst att hålla på och växla lite mellan 3 och 4 (av 6). Hjälp de färdiggräddade pannkakorna att hålla värmen genom att lägga dem på en tallrik som du ställer in i ugnen på högst 60° C.

Sen är det bara dags att hugga in! Toppa med färsk frukt eller färska bär, eller gör en egen liten sås, som jag gjorde här på bilden.

Eller slå på stort och gör en egen jordnötssmör-dadelsås och strössla chokladbitar över. Jag dömer inte.

Bara du har lönnsirap.

 

Image 2016-07-03 at 23.04

*Eftersom jag är lat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close