Fyra enkla hållbarhetstips för dina skönhetsrutiner

Att det finns många sätt att leva mer hållbart på, det är något de flesta av oss redan vet. Vissa inser vikten av att ställa om sina vanor, andra känner sig attackerade i sin livsstil och vill inte bli tillsagda hur de ska leva sitt liv.

Jag tror på att ändra det en kan ändra och göra så gott en kan. Här är fyra tips som inte kommer tömma plånboken och som inte kräver en stor tidsinvestering.

Hållbarhetstips för dina skönhetsrutiner

1.
Byt ut din plasttandborste mot en gjord av bambu. Detta tips har du kanske redan sett på en hel del bloggar, men det tål att sägas igen. Plast tar blotta 500 år på sig att brytas ned och det är ju lite länge om vi betänker hur många tandborstar som hamnar i soporna (d.v.s. på sopbergen varje år). Jag har testat några olika märken, vissa var hårda, andra hade en stark bismak. Men dessa funkar alldeles utmärkt. Dessutom är de rättvist producerade, veganska och 10% av vinsten går till att stödja en organisation som arbetar för att ge fler människor tillgång till rent dricksvatten. Obs! Ingen reklamlänk och ingen sponsring.

2.
Gå över till återanvändningsbara sminkpads. Varför började jag ens sminka av mig med bomullstussar som sedan bara slängs? Förr hade folk tvättlappar som var mjuka och återanvändningsbara. Varför slutade vi med det? De här bomullsrondellerna kan tvättas om och om igen och fungerar alldeles utmärkt för att ta av smink och är snälla mot huden. Tyvärr fungerar de inte för att ta bort nagellack. Om du som läser har något mer miljövänligt tips (säg inte ”sluta använd nagellack”) för just nagellackborttaging så kommentera gärna!

Återandvändningsbara sminkpads

3.
Fast schampo. Vanligt flytande schampo är inte bara ytterligare en produkt som kommer i plastförpackning utan är ofta en produkt med väldigt tvivelaktiga ingredienser och dessutom innehåller produkterna redan en stor andel vatten. Ett alternativ till traditionellt flytande schampo är fast schampo, jag köper mitt på min lokala veckomarknad. Visst kan det vara lite jobbigt att löddra upp och fördela det i håret, men egentligen är det bara en vanesak.

Fast schampo

4.
Om du avlägsnar någon form av ansikts- eller kroppsbehåring, satsa på en klassisk säkerhetsrakhyvel. Inte bara är det mer miljövänligt än engångshyvlar eller sådana som slängs efter bara några veckor, det är också billigare i längden. Jag köpte en hyvel för trettio spänn, men den var i plast så lite ekofail på det valet kanske. Jag skulle rekommendera att satsa på en lite bättre (och snyggare) för dig som fortfarande inte begått mitt plastiga misstag. Och rakbladen kostar bara en liten slant för tio stycken. Visst kan det kännas läskigt i början, men det finns massvis av tutorials på youtube och artiklar på nätet som visar vad du ska tänka på när du använder en sådan klassisk eller gammaldags typ av rakhyvel. Tips: tryck aldrig, bladet ska glida lätt över huden!

Har du fler tips eller är det något av tipsen ovan du redan infört hos dig eller funderar på? Kommentera gärna nedan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close