Recension: 1990 Vegan Living

Ja, förlåt om det är många av er som läser som hellre vill få Berlintips och så istället jag jag mest skrivit om min sommar i Sverige. Men… om jag ska vara helt ärlig så har jag:

a) inte ätit på en massa nya ställen
b) inte åkt på så många utflykter
c) … och om jag åkt på utflykt så har jag inte haft kameran med mig
d) fajtats med förkylningen från helvetet rätt så länge, så jag har gått på sparlåga.

Misströsta dock ej! För här kommer minsann en liten restaurangrecension (säg det snabbt tio gånger). Egentligen ville jag ha fler bilder, men ni vet hur det är när en blir alldeles uppslukad av god mat och gott sällskap?

I år öppnade 1990 Vegan Living, en ny helvegansk restaurang vid Boxhagener Platz i Friedrichshain. Veganskt, vietnamesiskt och bra priser – jag kunde knappt bärga mig innan jag fick testa på det. Alltså bestämde jag träff med en vän en vacker kväll i augusti. Vi fick våra menyer ganska snabbt tillsammans med en lista på samtliga rätter där vi fick kryssa i vad vi ville äta.

1990 Vegan Living

Vi ville helst ha allt, så istället för att ta varsin stor portion valde vi tre smårätter var. Och såklart de färska limejuicedrinkarna (utan alkohol) som det är omöjligt att motstå.

1990 Vegan Living

Jag valde en bao bun-taco med grönsaker och supergott och mört sojakött, tofusticks panerade i grönt, puffat ris med hallon-chilidipsås samt lite wokade grönsaker med marinerade päron. Min vän valde bland annat de klassiska sommarrullarna med jordnötsdipsås. Ja, ni hör ju. Eller läser snarare. Hur gott? Jättegott.

1990 Vegan Living

För att avrunda sensommarkvällen slog jag till på en vietnamesisk kaffe. 1990 Vegan Living
Vanligtvis serveras de med söt, kondenserad mjölk men eftersom det här är ett veganskt ställe så används vegansk grädde med agavesirap. Tidigare har jag druckit veganska varianter på vietnamesiskt kaffe med kokosmjölk. Det har inte riktigt varit … min kopp kaffe, om jag får säga så. Detta däremot – helt fantastiskt gott! Efteråt cyklade jag hem i en jädra hastighet, kan jag lova!

1990 Vegan Living

Alltså, om du är sugen på vegansk, vietnamesisk mat och kanske känner dig på tapashumör och vill smaka så många rätter som möjligt. Då kan jag rekommendera det här stället.

Obs: Jag är inte sponsrad och det här är mina ärliga, ocensurerade åsikter.

Vad: 1990 Vegan Living
Var: Krossener Strasse 19, Berlin
Hur kommer du dit? Du kan gå från S- och U-Bahnstationen Warschauer Str. eller med spårvagnen M10 eller M13 till Grünberger Str.
Prisklass: Smårätter kostar 3,50 Euro, stora rätter ligger på 8,50 euro.

http://www.restaurant1990.de

2 reaktioner till “Recension: 1990 Vegan Living

  1. Thanks for the recommendation. You should definitely check out HUM (http://hum-vegan.de/) on Raumerstraße / Prenzlauer Berg as well! I’d be curious which one you like better. 🙂

    Gilla

    1. Yes, I should – can’t believe I still haven’t been to HUM. Thanks for your comment!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close