Utflyktstips: Anita på Börringekloster

En regnig dag på sommarsemestern. Ett trädgårdscenter som var stängt. Två rastlösa själar i en bil. Vi körde mållöst, kanske på väg mot Österlen, kanske bara i riktning mot ett uppehåll i hällregnet. En ljusglimt uppenbarade sig i form av Börringekloster (på bilden ovan) och kanske mest av allt i form av Anita på Börringekloster.

P7212678-börringe

Anita på Börringekloster är ett café, en restaurang, ett galleri och en gårdsbutik som ligger nästan vägg i vägg med Börringekloster. Vi anlände med kurrande magar och gladdes åt att se en vegovänlig lunchbuffé i supermysig atmosfär (nej, detta inlägg är inte sponsrat).

P7212686-börringe P7212693-börringe

P7212694-börringe

Som Berlinbo tycker jag att det mesta i Sverige är ganska dyrt, men 109 spänn för en ekologisk buffe (där allt var supergott! Särskilt deras dill- och fänkålsbullar) inklusive efterrätt (hembakt bärpaj) och kaffe känns i efterhand och jämfört med vissa caféer i Malmö som jag gjorde misstaget att besöka, helt okej.

Jag hamnade bredvid ägarens man vid buffén och han berättade att de öppnat först förra påsken och att de även har livemusik vissa kvällar.

Efter att ha småsnackat lite tog vi våra välfyllda tallrikar och satte oss i stallet. Vilket inte var fullt av djur utan bord med linnedukar och söta buketter samt konst och målningar av en lokal konstnär.

P7212702-börringe P7212685-Börringe

Och när vi köpt med oss en surdegslimpa och var på väg ut såg jag denna härliga vägg:
P7212707-börringe

Sedan tog vi en promenad vid klostret och hittade en annan gullig butik som sålde fina köksgrejer och dekorationselement. Där vi måhända slog till på ett och annat.

Visst är det mysigt att upptäcka nya ställen bara sådär? Jag kan definitivt rekommendera Börringekloster, bara en halvtimmes bilfärd från Malmö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close