Recension: Haferkater

Så, det blev en liten paus här på bloggen. Ingen särskild anledning till det, jag bara var på semester och har gått och hållit på minnena ett tag. Mer om detta i ett annat inlägg.

Men tillbaks i Berlin, tillbaks till storstaden och allt den har att erbjuda, så blev det återigen helg och vad känns egentligen mer vardagslyx (även om det var helg) än att gå ut och äta frukost? Grötfrukost!

Tappade du lusten lite nu? Tänkte du på slemmiga tapetklistergrötar från barndomen? Dags att tänka om. Nuförtiden pimpar vi våra grötfrukostar som om de vore en smoothie på instagram. Alltså ligger det precis rätt i tiden att öppna ett grötcafé, som genierna bakom Haferkater i stadsdelen Friedrichshain gjort.

Och det är så himla gott. Alla som varit där har ojat sig och smaskat i sig vartenda litet havrekorn.

I en liten, liten byggnad med en tillbyggnad som känns som en stuga ligger alltså det här mysiga stället som erbjuder krämig gröt med olika tillbehör och smaksättningar. Eller vad sägs om mörk choklad och banan, eller rostad granola och äpple. Eller varför inte leva riktigt dekadent och bara ösa på med en Dulce Kater som alltså är fullpackad med flytande karamell och äpplen och vindruvor?

Kaffet är hipsterigt och gott och croissanterna smöriga och frasiga (ej veganska).

Grötbasen gör de på endast havre, salt och vatten så om du bara väljer en sort med veganska tillbehör så kan du som vegan definitivt också bli både mätt och glad här.

Haferkater - grötfrukost

Det finns kanske åtta sittplatser (plus uteservering så snart snön smält) och det är alltid fullt men jag har lyckats hitta en sittplats varje gång, tack vare att folk inte sitter i evigheter. Förutom om de är viktiga och sitter med sin laptop och låtsas inte se kön av folk som också vill njuta av sin gröt. Sittandes.

Den som inte har tid att sitta och käka gröt kan såklart köpa och ta med i det lilla fönstret mot vägen.

Haferkater i Friedrichshain

När filmfestivalen Berlinale ägde rum för några månader sedan hade Haferkater ett samarbete med en popcornmanufaktur (mer om detta fantastiska ställe vid ett senare tillfälle) vilket innebar att kunderna kunde toppa sin gröt med läckra popcorn också. Jag uppoffrade mig att testa, för så snäll är jag. Nedan ser ni alltså blanda annat min Berlinalegröt med skogsbärkompott, rostade kokosflingor, vit choklad samt karamelliserade popcorn.

Gröt med popcorn

Så om du har vägarna förbi Friedrichshain en morgon eller förmiddag så kan jag verkligen rekommendera ett besök.

Vad: Haferkater
Var: Boxhagener Straße 76, 10245 Berlin
Kostar? En liten gröt cirka 2,50 euro, de större ligger runt 3,20. Väldigt prisvärt alltihop!

***

Du vet väl om att du kan följa mig på Bloglovin’?

4 reaktioner till “Recension: Haferkater

 1. Vilket mysigt ställe! Jag äter gröt typ varje morgon fast pimpar inte lika fint, hehe 😊

  Gilla

  1. Haha, nej pimpandet tar ju sin lilla tid så det förstår jag 😉 tack för din kommentar!

   Gillad av 1 person

 2. ja jag tappade VERKLIGEN suget, men jag är så fruktansvärt dåligt på att göra just gröten. och hur goda toppings jag än har så tröttnar jag ändå till slut. därför blev det så att jag till sist bara tillagade en halv deciliter havregryn… men har också testat vit choklad på gröt och det var ju gott! så fick jag dock inte fortsätta. typiskt berlin också att öppna ett fakking grötkafé.

  Gilla

  1. Hehe, du får komma hit och ge det en chans!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close