Semmelsöndag

Hemlängtan som svensk i Berlin?

Lätt åtgärdat.

Det finns så många  svenskar i min självvalda hemstad Berlin, så många som startat upp caféer och butiker, så en kan bara bege sig till de Svennetäta områdena (eller gå in på svenskägda kedjor som COS, Weekday och & Other Stories: du är garanterad att stöta på en och annan svensk) så känns det som hemma. Nästan. Dessutom fullkomligen kryllar det av inredningsbutiker som för skandinaviska märken.

Men ändå hade jag lite hemlängtan för någon vecka sedan när mitt instagramflöde fylldes av gräddiga semlor. Vilken tur då att det finns ett café som serverar semlor på söndagarna (i alla fall hela februari ut). Till och med veganska sådana!

Föga anade jag dock att varenda annan svensk och skandifan hade samma tanke och var lite chockerad över att alla platser var upptagna redan klockan tolv en lördag.

Vi lyckades ändå få en plats vid världens minsta bord, men det passade perfekt, för så kunde jag hålla uppsikt över disken och antalet semlor som fanns kvar.Semlor på semmelsöndag

De icke-veganska semlorna, alltså de ”vanliga” såg fantastiska och fluffiga ut. De veganska å andra sidan…

semmelsöndag med veganska semlor

En aning tillplattade.

Men ändå väldigt goda. Gott var också kaffet som kommer från übertrendiga och hipstervänliga ”The Barn”.Okay Café - Kaffe på Semmelsöndag

Min ledsna semla. Den lär inte få några modellkontrakt.

Så skulle jag rekommendera det? Definitivt. Semlorna var goda och söta, kaffet gott, betjäningen trevlig men aningen stressad. Så om du är en hemlängtande svensk i Berlin, passa på att dra dit nu i februari och käka en söndagssemla!

Gillar du semlor eller fastlagsbullar? Kommentera nedan var du hittar den godaste semlan.

***

Vad: Semmelsöndag på Okay Café
Var: Pflügerstr. 68, 12047 Berlin
Prisklass: 3 euro för en semla som känns lite mindre än de du kan få i Sverige. Övrig frukost ligger på samma nivå som andra nystartade caféer i området.

***

Följ Bitar av Berlin på Bloglovin’

3 reaktioner till “Semmelsöndag

 1. Hahaha alltså, jag äter inte semlor men de oveganska såg lockande ut t.o.m för mig, sedan kom bilden på de veganska… Jisses. Men bra att de var goda trots det! Headern för inlägget, bilden alltså, är suuuperfin!

  Gilla

 2. Själva brödet på de veganska ser mer lockande ut dock!

  Gilla

  1. Du är den första jag mött som inte gillar semlor! Den jag åt var supergod, brödet var saftigt, mandelmassan krämig osv.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close