Workshop: Binda buketter

Något som jag velat testa på en längre tid är det där med att lära sig sätta ihop en bukett. Älskar ju blommor. Men jag gillar stora, vilda och romantiska buketter och i många butiker här i Berlin har jag sett så kompakta små runda buketter som inte alls gör mig sugen. Så gissa om jag blev glad när jag såg reklam på facebook (ha, en mening jag aldrig trodde skulle komma från mig) för en workshop som lär en just sådant: att binda buketter!

Nu kanske det är läge att säga att detta INTE är ett sponsrat inlägg. Det är inte ens lite sponsrat.

Det är alltså ett startupföretag som erbjuder bukettprenumerationer, du får hem en tjusig bukett varje vecka. Och för att göra reklam för sin service har de alltså satt igång med att hålla i workshops runtom i Berlin. Smart.

Eftersom jag sedan tidigare suktat över deras buketter och lärt mig ett och annat från deras blogg bestämde jag mig för att testa på. Sagt och gjort, jag köpte en biljett och begav mig till stadsdelen Prenzlauer Berg en kylig kväll. Workshopen hölls i Kauf Dich Glücklich – ett våffelcafé med tillhörande butik. Eller, det tror jag i alla fall. Jag har inte varit i de krokarna de senaste fyra åren.

Kauf dich glücklich som agerade lokal åt bukettworkshopen

Workshopen inleddes med en liten presentation och sedan gav sig floristen direkt in på att fylla sin vas. Floristera. Eller vad det nu kallas? Han berättade om varje blomma och dess egenskaper och stack sedan ner den i vasen.

Florist håller i bukettworkshop

När han var färdig stod det en drömsk och luftig bukett i vasen framför honom, precis som jag vill ha det.

Jag å andra sidan hade redan glömt vad varenda blomma hette.

Nu var det upp till alla deltagare att fylla sina egna vaser. Alla hade likadana vaser och samma uppsättning blommor.

Bukettworkshop - blommorna

”Så svårt lär det ju inte vara då, hah”, tänkte jag blygsamt. Jag var exalterad över möjligheten att upptäcka en ny talang.

.

.

.

Ähum.

Kommentarer som flög åt mitt håll:

”Går det bra för dig?”

”Men kära barn, hur ser det ut här då?”

”Försök vrida på vasen.” (för att gömma kaoset?)

Jag försökte tala om för dem att ett mästerverk aldrig är färdigt, men när de andra började packa ihop så insåg jag att det var dags även för mig.

Min bordsgranne hade, under tiden som jag slet upp blommorna om och om igen för att försöka på nytt, lyckats få till en jättefin bukett som organisatörerna stod och beundrade.

Han log överseende, som bara en som lyckats med att skapa en fin bukett kan, och fotograferade mitt frenetiska blomsterstylande.

Jag försöker göra en bukett
Här är då jag. Sammanbiten. Väldigt koncentrerad. Ganska förtvivlad.
bukettworkshop - den finala buketten
Och här är ”mästerverket”.

Efter att de omsorgsfullt packat in den (”så att ingen försöker stjäla den!” försökte jag) åkte jag hem med en jättebukett och insåg att den inte passade i någon av mina vaser hemma. Vilket de säkert räknat ut och därför säljer sina egna, perfekt anpassade till deras buketter. Min bukett fick avstå från några av de kortare blommorna för att passa i min ”golvvas”. Arma stackare.

bukettworkshop - buketten hemma
Och dammig är den dessutom! Det hade floristen inte gillat.

Kommer jag att börja prenumerera på snittblommor? Absolut inte. Deras blommor är fantastiska och buketterna likaså, men för mig ligger glädjen i att köpa blommor på marknaden och sätta ihop en bukett antingen tillsammans med bonden som säljer dem, eller att försöka mig på det själv. Tanken på att ha exakt samma bukett som alla andra prenumeranter lockar mig inte jättemycket. Och att underbetalda paketleverantörer ska behöva kånka på dem även på kvällstid för att leverera hos någon ”upptagen och viktig” person är inte heller en tanke som tilltalar mig.

Men för den som inte har tid att handla blommor och har cirka 300 spänn i veckan att lägga på en stor och fin (och framförallt färsk!) bukett kan det vara värt det. Glöm bara inte att vara vänlig mot den som levererar din bukett också.

***

Se till att inte missa fler inlägg! Du kan följa mig på bloglovin’ eller prenumerera via email (se nedan).

2 reaktioner till “Workshop: Binda buketter

  1. Vill inte vara elak men skrattade högt åt ditt misslyckande. Eller, främst åt kommentarerna. När du faktiskt var modig och tog dig tid att göra något du velat lära dig så går det inte bra, liksom, hur mycket otur får man ha 😦

    Gilla

    1. Haha amen! Jag får väl anmäla mig till fler tills det börjar gå bättre.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close