En kall lördag i januari

Så, vintern slog till.

Många beklagade sig över att inte få en vit jul, jag var inte en av dem. Så länge gatorna är fria från snö och is är det nämligen jag som flyger fram på min racercykel.

Eller, jag som frustar och trampar med halvfulla däck på min gamla mormorscykel som är så vinglig att dudesen som vanligtvis jobbar på cykelaffärer direkt tappar all respekt för mig när jag kommer dit och kollar på nya cyklar. Men ja, vintern var det. Så lagom till att jag kom tillbaks till Berlin bestämde sig alltså vädergudarna för att välsigna oss med en riktig vargavinter. Det blev nedåt (uppåt?) åtta minusgrader och snön föll i små, små flingor och ingen ville vara tillbaks. Tillbaks i Berlin där snön ändå alltid blir smutsgrå redan dag 1, tillbaks på sina jobb, tillbaks i vardagen.

Men trots vardagen blev det lördag och trots all snöstorm ville jag hitta på något. Vilken fantastisk tur då att den vegetariska ”köttbutiken” jag skrivit om innan firade ettårsjubileum med DJ, bubbel, brownies och födelsedagsburgare!

l'herbivore-vegetariska burgare

Så. Fasansfullt. Goda.

När vi satt där och housemusiken pulserade i tinningarna var det knappast läge att gå hem, men inte heller läge att ta sig ut på klubb.

Vilken tur då, att Berlins näst äldsta biograf, Tilsiter Lichtspiele, bara låg ett stenkast bort och visade Arrival (obs! ej dubbad! Ha, fullträff!), som var bra och oväntat sorglig. Vilket filmskaparna kan tacka filmmusiken för.

img_3862

Tilsiter Lichtspiele är en fantastisk mysig biograf med tillhörande bar, små salonger med nedslitna lädersoffor där man kan sitta och dricka sin filmöl. Eller läsk. Men vi är ju faktiskt i Tyskland.

4 reaktioner till “En kall lördag i januari

 1. gud vad din blog-layout är PROFFSIG! I love it!

  Gilla

  1. Tack för din kommentar! Det är visserligen bara ett template så jag kommer anpassa det lite mer när jag har kommit igång med bloggen mer och kan rättfärdiga en uppgradering 🙂

   Gilla

 2. Yaaaaaaaaaaaas så mysigt!! Blir alldilis avundsjuk. När jag och mr pojkvän såg Arrival, ungefär en halvtimme in sa han ”Ja, detta är ju en biofilm…” och så satt vi där och kollade på en fjuttig 42-tum 😦 No burgers, either! OCH DET VAR INTE ENS LÖRDAG ELLER SNÖIGT. Avundvärt inlägg, som sagt var, ja.

  Gilla

  1. Fjuttigt med 42 tum. Du får tala med de andra som bor där så att ni kan uppgradera. Jo det är najs med en biograf där biljetterna bara kostar 5 euro. I sverige får en ju nästan välja: bio eller mat idag?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close