Sommarminnen

Det var ju inte tänkt att det skulle bli en sån här lång bloggpaus. Jag ber om ursäkt för det. Visst, jag ville koppla av under semestern, men lite bloggande hade jag ändå hoppats på att få till. Tyvärr har jag inte riktigt fått kläm på det där med regelbundet bloggande.

Efter tre långa, lata veckor i Sverige, då vi inte alls hann med allt vi tänkt göra (som det oftast blir) eller hälsa på alla vi ville träffa, är jag tillbaks i Berlin igen och sommaren och ledigheten känns redan så avlägsna. Någon skrev ett mail till mig och nämnde att det var min första vecka tillbaks på jobbet och jag blev alldeles chockad. ”Har det bara gått en vecka? Känns som en månad.” För trots att vi har halva augusti kvar hälsade Berlin oss välkomna med höstväder, stressig stadstrafik och förkylningsvirus som heter duga. Hej hej, vardagen.

Så innan minnena bleknar bort helt kan vi ju trösta oss (eller mig) med en liten bildkavalkad från sommaren 2016.

Det var kallt i vattnet de flesta dagar, och stranden blir smalare för varje år men detta är ändå en av mina absoluta favoritplatser.

BitaravBerlin-Ljunghusen

 

Kvällshimlen var ofta majestätisk och lockade till små utflykter, till exempel på dessa välskötta men öde kyrkogårdar.

BitaravBerlin-Rängs-kyrka

Image 2016-08-13 at 18.36 (1)

Den varmaste dagen på hela semestern var vi i Landskrona av alla ställen och letade efter skugga men såg bara en massa Pokemon Go-spelare.

Image 2016-08-13 at 18.16

De flesta andra dagar fick jag leva mitt bästa tantliv, d.v.s kaffefika varje eftermiddag, kardemummabullar varannan dag, trädgårdspåtande, växt- och blomshopping samt utflykter till mysiga gårdsbutiker. Som här nedan, Tirups Örtagård som en vän rekommenderade.

Image 2016-08-13 at 16.32

Image 2016-08-13 at 16.24

BitaravBerlin-TirupsÖrtagård

Vår näst sista dag unnade vi oss en utflykt till Kivik, jag hade sett fantastiska bilder från de österlenska stränderna och var dessutom sugen på äppelmust.

BitaravBerlin-KivikBitaravBerlin-Kivikshamns

Kiviks musteri var inte riktigt som jag väntat mig, men jag kunde ändå sukta över det här fina växthuset. Och smaka på gudomligt god must.

BitaravBerlin-Tirupsörtagård3

Och här är yours truly, alldeles avslappnad och så naturligt poserande…

Image 2016-08-13 at 16.21 (1)

Det var den sommaren det. Eller, vi får se om jag lyckas få in någon somrig aktivitet till innan hösten verkligen slår till.

BitaravBerlin-Solnedgång-Höllviken

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close