Tacotorsdag med quinoafärs

Minimalist Baker. Två ord som för mig bara betyder en sak: Gott!

Minimalist Baker är en matblogg, men hon/de har också gett ut flera kokböcker. Deras bilder är fantastiska och deras recept är ännu bättre. Allt jag har testat att laga har varit det godaste jag någonsin ätit och så även detta recept.

Tacos har väl de flesta av oss ätit vid det här laget. Som tonåring minns jag ett tag då det blev tacos nästan varje vecka, och till varje fest eller ”tjejmiddag” var det givet att tacos stod på menyn. Även om jag nuförtiden äter det något mer sällan, blir jag ändå fortfarande barnsligt glad när jag ser alla skålar med grönsaker, guacamole, och salsadipp och vet vilken smakexplosion som väntar.

Sedan jag slutade äta kött har jag testat lite olika varianter som ersättning: Quornfärs, sojafärs, svampfärs, bönor eller ”refried black beans”. Alla har sina för- och nackdelar (särskilt de där refried black beans), men inget kommer ens i närheten av detta: Quinoafärs.

DSC06532
En liten taco med vegansk parmesan på toppen.

Det har en konsistens som starkt påminner om köttfärs, samma färg och liknande pikantgrad i smaken. Fast godare då.

DSC06525

Ingen tacomiddag är dock komplett utan guacamole. När min quinoa rostades i ugnen tänkte jag blanda ihop min bästa guacamole och upptäckte till min förskräckelse att vi inte hade någon olivolja hemma, och håll i er nu, för nu kommer dagens tips: Valnötsolja!

För den som har en sådan lyxig vara i sitt hem (jag köpte den när det var erbjudande på den och den har stått orörd i skåpet sedan dess) har jag därför ett litet anpassat recept.

VITLÖKIG GUACAMOLE MED VALNÖTSOLJA

Du behöver:

1 perfekt mognad avokado
1 stor vitlöksklyfta (gärna fransk rosévitlök, för den är lite mildare så du slipper isolera dig från resten av mänskligheten i en vecka)
1 tsk citronsaft, pressad direkt från citronen
1 stor nypa färsk koriander (hackad bör den fylla ett matskedsmått med råge)
1 msk valnötsolja (eller mer)
Salt och peppar för att smaka av

Mosa avokadon, pressa vitlöken och citronen och tillsätt, mal över salt och peppar och blanda allt med en gaffel. Tillsätt oljan och blanda och till sist rör du ner koriandern som du hackat.

För att få reda på hur du gör quinoafärsen, kolla in receptet på Minimalist Bakers blogg. Glöm inte att du kommer behöva jästflingor.

På tal om ingredienser, vad brukar du ha i dina tacos? Det är kanske lite otippat, men jag testade rädisor. Väldigt gott och knaprigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close