En enkel måndagsmiddag

På måndagar vill jag sällan laga något komplicerat. För att vara helt ärlig skulle jag helst bara komma hem, krypa ner i sängen och äta popcorn och kolla på en spännande serie på Netflix. Kanske dricka lite rött vin om jag vill känna mig som Olivia Pope.

Men! Idag hade jag ett nyttigt och enkelt recept att testa, så jag tog mig i kragen och lagade citrondoftande ris med kikärtor och persilja. Receptet kommer härifrån: Vegan Chickpea Lemon Rice

Det är alltså bara:
Ris
Kikärtor
Citronskal (från en obehandlad citron)
Olivolja
Persilja

I originalreceptet används i och för sig nyttigare ris, men jag tog det jag hade hemma (basmatiris som jag sköljde noga) och det blev fluffigt och gott. Tips: Tillsätt lite grönsaksbuljong i kokvattnet.

För att det inte skulle bli så monotont att se på och att äta (ibland kan ris liksom växa i munnen, tycker jag) skivade jag tomat och rödlök och hällde på lite olivolja.

Det hela tog inte mer än 30 minuter, smakade gott och fräscht och är perfekt matlådemat. Och veganskt förstås.

 

En reaktion till “En enkel måndagsmiddag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close