Fantastiskt god kantarellrisotto med brynt smör – så veganiserar du risotto

Det råder ingen direkt brist på kantarellrecept såhär i början av hösten men när jag hittade det här på köket.se så piggnade mitt intresse.

Dill, brynt smör och mandlar i en risotto med kantareller? Lät spännande. Här kan du hitta originalreceptet som jag följde utan att måtta upp några ingredienser – jag brukar köra på känsla. Innan du klickar på länken vill jag dock dela med mig av mina bästa tips för att veganisera risottorecept. För som du vet brukar de ju innehålla parmesan.

Och det är så enkelt.

Istället för parmesan använde jag i det här receptet en matsked misopasta som jag rörde ner i slutet, alltså strax innan riset var färdigt. Utöver det tillsatte jag en halv deciliter näringsjäst eller bjäst som det också kallas.

Och veganskt margarin istället för smör, förstås.

En annan ändring jag gjorde var att använda schalottenlök istället för gul lök.

Här hittar du receptet på risotto med kantareller och brynt mandelsmör.

Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close