Loppisarnas söndag

Solen tittade fram! Efter en vecka av det gråaste av grå väder fick vi äntligen lite vårkänsla. Vilken tur då, att det just idag var Sonntag der Berliner Hinterhofflohmärkte, alltså De berlinska innergårdarnas loppissöndag. Jag visste bara om det eftersom jag sett en upphängd poster några dagar tidigare. Det hela tycks vara organiserat av New Neighborhood, en gräsrotsrörelse för att förbättra hur vi lever och umgås med våra grannar. Offline. Jag vet inte så mycket om det, men för den som vill läsa mer så har jag länkat deras hemsida här.

P5071782

Så efter en långsam söndagsfrukost begav vi oss alltså ut. Lite för att kolla på loppisarna men mest för att kolla in hur andras innergårdar ser ut. Typiskt sån grej som jag brukar gå omkring och vara nyfiken på. Jag är inte den enda, väl?

Den första innergården, jag menar loppisen, nej, jag menar verkligen innergården, bjöd på en stor lönn, fin gräsmatta och utsikt över en gammal fabriksbyggnad.

P5071768

Innergårdsavunden var påtaglig. Trapphusavunden inte lika stark.

P5071771

De som sålde var folk i min ålder men de sålde mest kläder, något som jag själv försöker reducera. Så vi promenerade vidare, utan stress, njöt av vädret, satte och oss drack en lemonad på en gata som vi i vanliga fall aldrig besöker.

P5071780 P5071783

Vid varje ingång där det fanns en loppis hängde ett plakat som berättade var de andra loppisarna i närheten låg. Väldigt behändigt!

P5071785

Också behändigt att en loppis låg precis bredvid en av de viktigaste affärerna i hela Berlin.

P5071786

Herr Nilsson Godis på Wühlischstraße.

Tyvärr var det mest barnkläder och leksaker som såldes. Så efter att ha promenerat i några timmar satte vi oss vid ett sudanesiskt ställe på Krossener Straße och käkade Makali, vilket är stekta grönsaker i bröd med jordnötssås. Alltså. Smaka det.

P5071790

Efter att ha blivit styrkta av lite matintag vågade vi oss på den stora loppmarknaden på Boxhagener Platz, men hittade inget av intresse. Så vi gick några steg till och drack Radler tillsammans med några vänner i en lummig Biergarten.

P5071793

Med dagens snyggaste fönster.

P5071792

Och dagens mest avslappnade jag.

P5071797

Och på vägen hem sneddade vi genom en liten park och såg detta guldkorn.

P5071804

En reaktion till “Loppisarnas söndag

  1. Vilken myyyysig söndag! Jellyjelly i ammy.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close