Helg i Hamburg

För några veckor sedan tog oss livet till Hamburg, en stad som många förknippar med Reeperbahn, men just där var inte jag. Jag höll mig till Sternschanze, Karolinenviertel och Elbphilharmonie. Tänkte att vi kunde se på lite bilder därifrån, är du med?

Helg i Hamburg

Helg i Hamburg

Gillar deras urban gardening. Gillar mindre att någon slänger sina blöjsopor precis bredvid. Men kanske är det just det som ger den rätta ruffa looken?

Vi promenerade genom mysiga kvarteret Sternschanze på jakt efter något gott att äta. ”Här finns det mängder att välja mellan”, tänkte jag och ratade alla ställen som inte kändes hundra procent rätt och gick vidare.
Helg i Hamburg Vi passerade en loppis med en massa bra grejer som jag ville köpa, bland annat gitarrställ och gamla möbler (var jag hade tänkt ställa sistnämnda är ett annat mysterium), men gick förbi eftersom hungern började gnaga på humöret. ”Jag kommer förbi efter att jag har ätit”, tänkte jag självsäkert.

P5131871

När vi gått igenom hela Sternschanze kom vi till nästa kvarter, Karolinenviertel, där jag var förvissad om att den perfekta lunchrestaurangen skulle uppenbara sig i vilken sekund som helst. Nej. Jag hade fel. Det fanns en massa trevliga butiker, där jag i hungrigt tillstånd testade kläder och konstigt nog inte gillade något alls.

Till slut kom vi fram till Hamburg Messe och där tog de mysiga kvarteren slut. Vilken tur då att just där låg en restaurang på hörnan som såg ut som den bästa restaurang jag någonsin sett. Det kan också ha varit en synvilla orsakad av hungern som vid det här laget kurrat i två och en halv timme. Tror vilket ställe som helst hade sett lockande ut.

I alla fall blev jag serverad världshistoriens största veggieburgare. Fast om den får kallas burgare när det inte finns någon burgare i, därom tvista de lärde.

Helg i Hamburg

Efter att matkoman släppt en aning slank vi in på en kokboksaffär och lyckades hålla tillbaks habegäret som utlöstes. Sedan slank vi in på en annan affär och köpte ett paraply. Hamburg är lite som Paris i den avsikten  – du åker inte dit utan att bli blöt. Så sade Audrey Hepburn i filmen Sabrina. Fast minus Hamburg då. Och så tror jag att hon sade ”You never bring an umbrella to Paris!” med sin härliga transatlantiska accent som alltid lät som om hon var nykär. Det kanske hon var. Bra för henne! När vi sedan passerade loppisen på väg tillbaks hade den nästan bokstavligen regnat bort.

På kvällen trotsade vi regnet för ett besök på Elbphilharmonie.

Helg i Hamburg

Ni har kanske hört talas om det stora skrytbygget som det länge såg ut som om det aldrig skulle bli färdigt? Till skillnad från den berlinska flygplatsen har det faktiskt blivit klart! (attans, vi försöker ju att inte nämna den) Och det kostade bara 789 miljoner euro! Och det är gratis att åka upp. Och gratis är godare än en gigantisk vegburgare så det får inte missas!

Helg i Hamburg

Helg i Hamburg
Världens enda kurvade rulltrappa?
Helg i Hamburg

Helg i Hamburg

Helg i Hamburg
Gigantiska spegelväggar bjöd in till ett litet självporträtt
Helg i Hamburg
Vågformat glas. Rätt så snyggt.

Öl med utsikt.

P5131963

Och här står jag och blockerar vyn!

P5131981

Ja, okej jag kan väl flytta på mig.

P5131974 P5131959

Så det var lördagen. Söndagen inleddes med en enkel frukost vid floden Alster och spenderades sedan familjärt och avrundades med en promenad i naturen där finurligt formade träd skänkte svalka en dag som visade sig bli riktigt solig och varm.

Helg i Hamburg

Helg i Hamburg Helg i Hamburg

Allt som allt en härlig helg. Har du varit i Hamburg? Har du något tips som jag absolut inte får missa nästa gång jag är där? Kommentera gärna nedan så blir jag glad!

***

Missa inte nästa blogginlägg. Följ mig på bloglovin’ eller prenumerera genom att ange din emailadress nedan!

6 reaktioner till “Helg i Hamburg

  1. Väldigt trevlig blogg du har! Och så härliga era utflykter ser ut! Ser fram emot att få följa med en sväng snart 😊

    Gilla

  2. Beautiful pics and great impressions of my home town! Thank you ❤
    Next time you go, check out ”Planten und Blomen” (right next to Messehallen). It’s a beautiful city park with a lovely Japanese Garden (among others).

    Gilla

  3. ALLTSÅ kvällsbilderna?! Hur fina är inte de?!?!?! Du e vackor och utsikten e vackor och era öl framför utsikten är väl lite fina de med!

    Gilla

Lämna en kommentar