Recension: L’herbivore

En dag fanns den plötsligt där. Den veganska bistron. Inklämd mellan neonskyltande falafelställen och dammiga skattekontor. I fredags var det alltså dags. Vi nyttjade ett tidsfönster mellan regnskurarna och tog oss till l’herbivore i Friedrichshain.

Deras koncept är ganska intressant, det är en bistro men deras egentliga business är att sälja ”veganska charkuterier”, främst baserade på seitan.

Image 2016-06-17 at 21.01 (5)
Minimalistisk inredning. Notera köttvågen i bakgrunden.

Vi ville dock äta på en gång, inte laga mat själv, så vi beställde varsin burgare.

Image 2016-06-17 at 21.02
Krautburger – Du har inte varit i Tyskland om du inte ätit surkål.
Image 2016-06-17 at 21.01 (4)
Jag tog eponymburgaren ”Peters-Burger”, som innehöll en löjligt god vegansk majonnäs.

Jag som är en inbiten pommesälskare vad först lite stött över det faktum att det inte fanns några pommes, men för den som inte är vrålhungrig är det helt perfekt att ”bara” äta en burgare. Jag frågade faktiskt om det och han som jobbar där svarade att det stinker, fettet stannar överallt och det är svårt att göra dem riktigt goda.

Hur smakade det då?

Väldigt gott! Burgaren bestod av en rejäl seitanstek, krispig grönsallad, smakrik tomat, en (vegansk) skiva ost som smakade lite kokosolja, picklad gurka och en helt fantastisk (vegansk) remouladsås.

Image 2016-06-17 at 21.02 (1)

Stället är fortfarande ganska nytt och det märks i den minimalistiska inredningen, vilket i och för sig nog kommer att hålla i sig. Tyvärr får de ett litet minus för musiken som strömmade ur högtalarna. Queen är bra, missförstå mig rätt, men jag vill inte lyssna på det när jag äter.

Image 2016-06-17 at 21.01 (1)

SAMMANFATTNING L’HERBIVORE

Vad: l’herbivore – En vegansk bistro med ”kyldisk”
Prisklass: Definitivt prisvärd. Burgare från 4 Euro, ost och ”smoky” (vad det nu betyder) kostar extra.
Var: Petersburger Straße 38
Ta sig dit: Med m10 och hoppa av vid Strassmannstr. så ligger det direkt där. Om du istället åker med m5, m6 eller m8 kan du hoppa av vid Landsberger Allee och gå därifrån. Den som åker tunnelbana kan ta U5 och hoppa av vid Weberwiese.

Följ min blogg på Bloglovin

4 reaktioner till “Recension: L’herbivore

Lämna en kommentar